L'atur i la precarietat laboral, principals preocupacions dels catalans

Només l'1% de la població considera la immigració una prioritat que cal abordar segons l'últim CEO


Un 36% dels ciutadans considera que el problema més important al qual ha de fer front Catalunya és l'atur i la precarietat laboral. La insatisfacció amb la política (14%) és la segona prioritat i l'encaix Catalunya-Espanya (14%), la tercera.

Són dades de l'estudi de la 3a onada 2015 del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que compta amb una mostra de 2.000 individus. Segons l'informe, el funcionament de l'economia, la millora de les polítiques socials i la sanitat són la quarta, la cinquena i la sisena preocupació de la societat amb un 13%, un 5% i un 3%, respectivament. La immigració només es la primera preocupació per l'1% dels enquestats.


Economia nacional i domèstica

Un 66% de la ciutadania considera que la situació econòmica de Catalunya és dolenta o molt dolenta, xifra que puja fins el 77% quan es demana que valorin l'economia estatal. La meitat dels enquestats considera que no hi ha hagut cap mena d'evolució en aquest terreny respecte de l'any passat, mentre que un 28% creu que l'economia ha empitjorat i un 18% que ha millorat.

 


Pel que fa a la visió de futur, l'optimisme guanya adeptes. Vora del 30% considera que la situació monetària de Catalunya millorarà, un 40% es mostra escèptic amb les opcions de canvi i un 15% creu que empitjorarà.

Pel que fa a l'economia domèstica, la majoria considera que aquesta no ha experimentat canvis des del 2014 (60%), mentre que un 28% té més problemes per arribar a final de mes i un 11%, menys.

 



Insatisfacció amb la democràcia

Un 51% dels enquestats es mostra "poc satisfet" amb l'actual funcionament democràtic i un 26% gens satisfet. Tan sols un 20% se sent conforme i un residual 1% es mostra molt conforme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article